Zoek uw apotheek

Review Richtlijnen & Redactiebeleid

Het belang van delen van ervaringen

Qualiview.nl en Service Apotheek willen dat klanten die op deze site ervaringen zoeken, de informatie krijgen die ze nodig hebben om goede keuzes te maken. Daarnaast wil Service Apotheek leren van uw ervaring. We kunnen uw hulp daarbij goed gebruiken en hopen dat u uw ervaring (zowel positief als negatief) wilt delen. Al onze vragenlijsten bevatten een review-vraag waarin u gevraagd wordt uw algemene ervaring met Service Apotheek te beschrijven.

Tips voor het schrijven van goede reviews

Goede reviews zijn er in alle vormen en maten. Als u niet weet waar u moet beginnen, zijn hier enkele tips waarmee u aan de slag kunt:

1 Wees informatief en inzichtelijk

Uw review moet relevant en specifiek zijn en beschrijven wat andere klanten kunnen ervaren. Beschrijf waarom u wel of niet goed vond. Geef aan wat de apotheek speciaal maakt.

2 Wees oprecht

Mensen lezen reviews om meer informatie te krijgen over echte ervaringen van echte mensen, dus wees oprecht. Beperk uw reviews tot uw eigen, directe ervaring met de apotheek. Probeer uw ervaring zo nauwkeurig mogelijk te beschrijven, inclusief positieve en negatieve aspecten.

3 Toon respect

We verwachten niet dat elke interactie met de apotheek perfect is. Soms zult u negatieve feedback willen delen. Mocht u gefrustreerd zijn, probeer uw kritiek dan opbouwend te laten zijn. De apotheek kan dan de feedback gebruiken om te verbeteren.

4 Schrijf een stijlvolle review

Mensen besteden meer aandacht aan wat u zegt wanneer u aandacht aan uw review besteedt. Houd het leesbaar. Vermijd het gebruik van veel hoofdletters en interpunctietekens. Correct taalgebruik, controleer uw spelling en gebruik geen scheldwoorden. Kies de juiste lengte: andere mensen zijn niet per se op zoek naar formele verslagen; ze willen graag weten wat er opmerkelijk is aan de apotheek.

Zijn er reviews die niet worden geplaatst?

We willen dat mensen beoordelingen, reviews en aanbevelingen kunnen vinden die relevant, nuttig en betrouwbaar zijn. Qualiview.nl heeft een redactie die afzonderlijke reviews kan blokkeren wanneer deze een van de volgende dingen bevatten:

1 Ongepaste of onwettige inhoud

We willen een verzorgde gebruikerservaring bieden aan alle gebruikers. We kunnen reviews blokkeren die onwettige inhoud of een link naar dergelijke inhoud bevatten, of inhoud die het beleid van Qualiview.nl schendt. We kunnen ook reviews blokkeren die plagiaat bevatten of zijn gekopieerd van andere sites.

2 Niet-relevante reviews

In reviews moet u uw persoonlijke ervaring met de apotheek beschrijven. Plaats geen reviews op basis van de ervaringen van anderen, of die niet gaan over de apotheek. U mag reviews niet gebruiken voor persoonlijke aanvallen, tirades of hetzes. Gebruik reviews ook niet om onjuiste informatie over de apotheek te melden.

3 Belangenverstrengeling

Reviews zijn alleen waardevol wanneer ze eerlijk en onpartijdig zijn. Zelfs wanneer een review goed bedoeld is, kan belangenverstrengeling leiden tot verminderde betrouwbaarheid van een review. Het is bijvoorbeeld niet toegestaan om geld of goederen aan te bieden of te accepteren voor het schrijven van positieve reviews of negatieve reviews over een concurrent. Plaats ook geen reviews namens anderen en wees eerlijk over uw identiteit of band met de organisatie.

4 Herleidbare gegevens

Reviews die persoonlijke informatie bevatten zoals namen, e-mailadressen en telefoonnummers zullen wij niet publiceren. Ook beschrijvingen die te herleiden zijn naar een persoon, zoals ‘de CEO’, ‘de blonde receptioniste’, etc., zullen niet geplaatst worden. Qualiview.nl markeert alle reviews die niet aan bovenstaande criteria voldoen en zal deze niet plaatsen.

KAN SERVICE APOTHEEK EEN REVIEW LATEN VERWIJDEREN?

Service Apotheek kan een review als ongepast melden bij Qualiview.nl. Vervolgens zal Qualiview.nl controleren of de review bovenstaande richtlijnen schendt. Alleen wanneer dit het geval is zal de review geblokkeerd worden. Het oordeel dat de respondent velt in de review is op zichzelf geen reden om deze niet te plaatsen.

Zowel Service Apotheek als Qualiview.nl willen reviews inzetten als transparante manier om klanten hun positieve en negatieve meningen te laten delen. Qualiview.nl bemiddelt niet in geschillen en laat de review meestal online staan.